Mestaruuskisat

Kauden 2023-24 PT Espoon mestaruuskilpailut pelattiin 32 pelaajan voimin juuri ennen uutta vuotta lauantaina 30.12. Tuulimäessä.

Kilpailut aloitettiin kaksinpelillä, jossa osallistujat jaettiin rating-pisteiden mukaisessa järjestyksessä neljään eri ryhmään. Kilpailut keräsivät runsaan määrään pelaajia ja olivat selvästi tasokkaammat aiempiin vuosiin verrattuna. Esimerkiksi ykkösryhmässä kuusi ensimmäistä pelaavat tällä kaudella mestaruussarjaa. Ykkösryhmässä pelattiin poolipelien jälkeen semifinaalit, joissa tiukkojen vaiheiden jälkeen Aleksi voitti Mikan 3-2 ja Lassi samoin lukemin Tonin. Finaalissa Aleksi otti revanssin Lassista erin 3-1.

Kakkosryhmässä pelaajien välinen rating-pisteiden ero oli totuttuun tapaan hyvin pieni ja se tarkoitti tietysti paljon tiukkoja ja tasaisia pelejä. Alkupoolien jälkeen poolien voittajat pelasivat suoraan finaalin, poolikakkoset pronssiottelun jne. Näin ollen kaikille osallistujille kertyi sopivasti neljä peliä. Voittoon pelasi ryhmä ykkössijoitettu Pham Huy Dong, joka löi lopputtelussa Alexey Kirichenko lukemin 3-1.

Kolmosryhmässä pelisysteemi oli sama kuin kakkosryhmässä. Pelaajien tasoerot olivat tässä ryhmässä vieläkin pienemmät, sillä ryhmän osallistujien ratingit olivat välillä 1376-1548. Toki kahdella osallistujalla ei ollut virallista ratingiä, mutta hyvin tasaisesta ryhmästä oli kyse siitä huolimatta. Luokan voittajaksi pelasi kolmossijoitettu Tom Kraemer voittaen loppuottelussa Eero Kurosen tasaisen kamppailun jälkeen 3-2.

Nelosryhmä oli myös tasokas, sillä ykkössijoitetulla Aleksej Kolgalla on yli 1350 rating-pistettä. Aleksej pelasikin itsensä loppuotteluun, jossa joutui kuitenkin taipumaan 3-2 lukemin seuramme uudelle jäsenelle Subhrasankha Deylle. Hän on pelannut useamman vuoden kotimaassaan Intiassa ja Australiassa ja hänen todellinen tasonsa lienee huomattavasti korkeampi.

Kaksinpelien jälkeen pelattiin vielä nelinpelin cup-luokka. Osallistujat (22 pelaajaa) jaettiin tasaisiin pareihin kaksinpelin tulosten perusteella. Voittajiksi pelasivat Toni Soine ja Jacob Hellgren. Kaiken kaikkiaan kisoissa oli jälleen mukava tunnelma ja juuri sopiva määrä osallistujia. Aikataulu kisoille lyhyen joulutauon jälkeen on hyvä ennen alkuvuoden kilpailu- ja sarjapelien käynnistymistä.